Leestijd 2 minuten

Techniek zit in mijn bloed

Diploma’s zijn niet de heilige graal

Ik heb een vrij lang scholingstraject gevolgd, MBO, HBO, en WO wat in totaal 10 jaar heeft geduurd. Mijn pad was het volgen van opleidingen, deels omdat ik niet wist wat ik wilde doen “als ik later groot ben”, maar ook omdat ik de structuur van een opleiding nodig had. In die tijd heb ik uiteraard een hoop geleerd over mijn vak, al deze kennis en informatie is inmiddels op internet te vinden. Ik had de structuur van een opleiding nodig, maar lang niet iedereen heeft dat nodig. Iemand die diezelfde 10 jaar ervaring heeft opgedaan, en zichzelf heeft ontwikkeld, is na die 10 jaar op minimaal hetzelfde niveau als de snotneus die ik was toen ik van de Universiteit af kwam. Diploma’s zijn een makkelijke manier van een kennisniveau aantonen, het is niet de enige manier, en het is niet de beste manier. Diploma’s zijn goede handvatten, maar diploma’s zijn niet de heilige graal.

Iedereen blinkt ergens in uit

Iedereen heeft een interesse die uitsteekt boven alle andere, een niche. Iedereen blinkt ergens in uit. Soms is dit op werkgebied, soms is dit een hobby, sommige mensen zoeken nog. Een niche is iets waar je het volste vertrouwen in jezelf en jouw vaardigheden hebt, een activiteit waar je zelfvertrouwen uit haalt. Dit is ook precies wat ik bij iedereen wil achterhalen, en vervolgens een functie vinden waar datzelfde gevoel naar voren komt. De juiste verbinding leggen om het zelfvertrouwen te laten groeien en daardoor nieuwe hoogtes bereiken.

Goed is niet goed genoeg

Ik stel hoge eisen aan mijzelf, ik zoek altijd ruimte voor verbetering in mijzelf, en ik ben zelden tevreden. Ik hou van mijzelf ontwikkelen, en ik vind het geweldig om anderen te helpen ontwikkelen. Voor mij is goed niet goed genoeg, dat is precies waarom ik mijn ei echt kwijt kan bij Solutable. Het Solutable team verbaasd mij elke dag weer en stimuleert mij meer uit mezelf te halen. Ik wil de perfecte connectie leggen, niet goed, niet geweldig, maar perfect. Daar zet ik mij, mijn ervaring, en mijn netwerk voor in.

Techniek zit in mijn bloed

De eerste 15 jaar van mijn carrière heb ik dingen ontworpen en gebouwd, of anderen geholpen met ontwerpen en bouwen. Ik heb gewerkt aan vluchtsimulators, 3D printers, en consumentenproducten. Ik heb meegewerkt aan geweldige projecten en heb mogen bijdragen aan hele toffe producten. Ik ben heel blij dat ik nu die kennis en ervaring kan inzetten om droombanen te vinden voor techneuten. Ik heb mijn niche daarmee te pakken: Droombanen voor techneuten, mag ik ook voor jou aan de slag?

Huibert Harteloh

Chief Happy Engineering

De oplossing waar jij op hebt gewacht!